Personakt

Okänd

Född:1894-02-21.

Äktenskap med Okänd

Vigsel:

Barn:
Sven Åke Göth (1912 - 2012)

Noteringar

Före moderns födelsedata Qv 33-34 som betyder kvarteret nummer 33-34 där har jag letat där finns det ingen boende med detta födelsedatum. Har även letat i kommunens arkiv men där finns ej heller något. Har även varit och tittat på barnmorskeböckerna i Vadstena, ej heller där finns det något där fanns inte ens hennes födelsedata med.
Vet att det kom flickor från hela södra Sverige till Eksjö för att föda barn utan någon visste detta och sedan åkte de hem igen. Man kunde göra så på sjukhus vid denna tid.
Barnen fördes till en amma och sedan placerades de ut. Om det var en rikemans flicka så kunde man köpa tystnad. Det fanns under denna tid några familjer i Eksjö som försörjde sig på att låta flickor som ville föda sina barn utan namn ta sin adress mot betalning. Detta finns nämligen dokumenterat i en dagbok men även där inga namn men denna familj tjänade rätt bra med pengar på detta.
Så tyvärr så tror jag att Sven Åke Göths föräldrar aldrig kommer bli kända.
Det fanns flera barn som Sven Åke i Eksjö (födda utan mor och far) som blev utplacerade hos både ensamstående kvinnor samt hos familjer.
Tyvärr kan jag inte hjälpa mer än vad jag har gjort och jag kan säga jag brukar inte ge upp men i detta fall har jag varit tvungen att göra det.
Hälsningar från Elisabeth Leek som har forskat sedan 1981 och brukar hitta lösningar